Oskarin TET-jakso Buutilla – C++-kielen opettelua ja web devaamista

Olemme Buutilla saaneet tällä viikolla onneksemme tutustua taas yhteen lahjakkaaseen nuoreen koodariin, kun Kempeleen Ylikylän koulussa kahdeksatta luokkaa käyvä Oskari päätti suorittaa työelämään tutustumisviikkonsa meillä. Koodikoulussa Buutin Miikka Salmeen tutustunut Oskari halusi TET-jaksollaan päästä koodaamaan, mikä sopi meille paremmin kuin hyvin.

Aiemmin Oskarilla oli kokemusta Java-, JavaScript- ja Lua-ohjelmointikielistä ja TET:ssä hän on opetellut C++-ohjelmointikieltä ja koodannut nettisivuja. Meille oli tärkeää, että viikko sisältää Oskarille mielekästä tekemistä ja vastaa todenmukaista koodarin työtä, joten jätimme toimistohommat kahvinkeittelyineen kokonaan Oskarin tehtävistä pois. Viikko onkin sujunut Oskarin odotusten mukaisesti.

Peliharrastuksen myötä voi oppia koodaamaan

Oskari on koodannut jo parisen vuotta. Innostus koodaamiseen syntyi ainakin osittain oman peliharrastuksen myötä. “Olen koodannut Minecraftiin erilaisia plugineita”, hän kertoo omista koodausprojekteistaan.

Oskarin mukaan “Parasta koodaamisessa on se, kun voi toteuttaa melkein mitä tahansa, vain mielikuvitus on rajana.”

Kokemuksemme mukaan monella nuorella innostus koodaamiseen lähtee juurikin oman peliharrastuksen myötä. Vanhempien silmiin nuoren pelailu saattaa näyttäytyä pelkkänä hauskana ajanvietteenä, mutta todellisuudessa nuoret oppivat paljon relevantteja ohjelmointitaitoja tehdessään peleihin omia modauksia ja plugineita.

IT-ala kaipaa lisää nuoria ja kannustaminen alalle on yhteinen tehtävä

Oskarin TET-jaksoa valvonut Miikka Salmi on ollut Oskarin taidoista vaikuttunut. “Oskari koodasi jo ensimmäisenä työpäivänään C++:lla täysin itsenäisesti skriptan, joka laskee täydellisiä lukuja“, Miikka kertoo. “Oskari on todella lahjakas nuori koodari ja hyvä esimerkki siitä miten nopeasti nuoret oppivat ohjelmoinnin salat kun saavat tehdä itselleen mielekkäitä projekteja.” Buutin toiminnassa pyrimmekin tarjoamaan mahdollisuuksia toteuttaa oman mielenkiinnon mukaisia projekteja, jolloin innostus koodaamiseen herää helposti.

Kannustamme ehdottomasti yrityksiä ottamaan nuoria koodarinalkuja TET-jaksolle tutustumaan IT-alaan ja ohjelmointityöhön, jotta alkukipinä alalla voi syntyä. Vanhempien, joiden kotoa löytyy pelaava nuori, toivomme näkevän nuoren peliharrastuksen myös kehittävänä ja opettavaisena harrastuksena.

Nuorille koodarinaluille ja ohjelmoinnista innostuneille Buutti tarjoaa mahdollisuuden oppia lisää Koodikärpät-kesätyötapahtumassamme. Hakuaikaa ensi kesän Koodikärppiin on vielä pari viikkoa jäljellä, lue lisää täältä: www.koodikarpat.com

Oskaria kiitämme mahtavasti sujuneesta TET-viikosta ja toivotamme hyvää jatkoa koodauksen parissa, tervetuloa mukaan Buutin toimintaan tulevaisuudessakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *