Digikierto Oy: Kiertotalouden ja uusiutuvan energian skenaariosimulointi Danyel -ohjelmistolla

Digikierron Danyel-ohjelmisto simuloi ja laskee kiertotalouden ja muiden uusiutuvien energiamuotojen tuotantolaitosten kustannuksia. Sovelluksessa käsitellään niin raaka-aineiden, logistiikkaketjun kuin tuotantolaitteiston hintoja. Asiakas voi näin löytää tuotantopaikalleen optimin sijainnin, mitata arvoketjun päästöjä ja valita tuotantolaitokselle oikean kokoiset laitteet. Sovellus kertoo mitä lopputuotteita eri raaka-aineista syntyy ja mahdollistaa optimaalisen tuotantosuunnitelman. Kun simulointi on valmis sovellus kertoo liiketoiminnan numerot.

Buutti aloitti Digikierron ohjelmistoprojektissa toukokuussa 2022. Kiertotalouden alalla pitkään työskennellellä Ilkka Kovalaisella ja myyntialan ammattilaisella Joonas Heikkisellä oli ajatus uudesta ”biokaasulaskurista”. Buutti valikoitui toteuttajaksi ensimmäisen kokouksen perusteella.

”Peetulla oli hyvä tekemisen asenne. Viikkoja kestävien työpajojen ja palaveerauksen sijaan Buutilla oltiin valmiina työntekoon ja projekti saatiin nopeasti liikkeelle”, Joonas toteaa.

Buutilta projektissa olivat mukana Buutin perustajat Peetu Nuottajärvi, Dan Ackers sekä junior-kehittäjä Niko Sotka, joka projektin jälkeen sovitusti rekrytoitui Digikierrolle.

”Niko on todella analyyttinen kehittäjä ja suunnitelee aina tekemisensä pitkällä juoksulla. Hän on oppinut todella nopeasti myös toimialaa, nimittäisin kyllä jo senioriksi”, kertoo Joonas.

Digikierron liiketoiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. ”Tällä hetkellä ei tarvitse aktiivisesti mainostaa, kun on enemmän tilausta kuin mitä ehtii tehdä”, miettii Ilkka Kovalainen. Digikierto on tällä hetkellä viimeistelemässä kansainvälisille markkinoille suunnattua, materiaali- ja energiavirtojen simulointiin kehitettyä Danyelia, jonka myynti käynnistetään ensi vuonna.

Lisätietoja Danyelista löydät täältä: https://danyel.app/danyel-2/