Buuttilaiset: Jari Ronkainen

Jari työskentelee Buutilla sulautettujen järjestelmien kehittäjänä, kouluttajana sekä teknisenä haastattelijana. Jari hyppäsi Buutin kelkkaan vuonna 2019 buuttilaisen vinkkaamana ja palattuaan vastikään maailmanympärysmatkaltaan. Omien sanojensa mukaan Jarilla on musta vyö C++:ssa ja hän seuraakin aktiivisesti kielen kehitystä. Taistelulajiharrastajat tietävät, että musta vyö on vain piste, jolloin osataan perusteet niin hyvin, että lajia pystyy opettelemaan täysin itsenäisesti. Lisäksi maininta mustasta vyöstä näyttää Jarin mukaan hyvältä LinkedInissä. Jari on tällä hetkellä opintovapaalla tavoitteenaan saattaa maisterin tutkinto fysiikasta päätökseen ja valmistua filosofian maisteriksi.

Jarin projektihistoria on monipuolinen ja monialainen. Jari on muun muassa hypännyt parin päivän varoajalla lentokoneeseen ja suunnannut Saksaan osallistuakseen itseohjautuvien autojen algoritmien kehitykseen. Tämän lisäksi hänen kädenjälkensä näkyy mm. sädehoitojärjestelmien kehityksessä.

Konsultoinnissa Jarin mieleen on projektien vaihtelevuus sekä se, että projektia saa vaihtaa silloin, kun siltä tuntuu. Vaihtelevuutta työhön tuovat niin ikää teknisenä haastattelijana toimiminen sekä muun muassa opetusmateriaalien valmistaminen ja kouluttaminen.

Jarin mielestä Buutissa parasta on se, että omistajaportaan väki on itsekin ohjelmistokehittäjiä, joten he ymmärtävät konsultin työtä. Myös yrityksen matala byrokratia on Jarin mieleen. Buutilla kehittäjä uskaltaa sanoa mitä on mielen päällä ilman filtteriäkin.

Vapaa-ajallaan Jari on teeharrastaja, jopa teehifistelijä. Maailmaa kiertäessään Jari tutustui erääseen kiinalaiseen teekauppiaaseen ja päätyi tilaamaan tältä 25kg teetä Suomeen. Teeharrastuksen lisäksi Jari saa aikansa kulumaan oman ohjelmointikielen kehityksen parissa, mitä hän on työstänyt jo useamman vuoden ajan. Lisäksi Jari nauttii matkustamisesta sekä lautapeleistä.

Lempiruuakseen Jari mainitsee äitinsä tekemän perunalaatikon.