Buuttilaiset: Matilda Mäkinen

Matilda, tuttavallisemmin Mapi, toimii Buutilla rekrytointitiimin vetäjänä ja esihenkilönä. Hän on alunperin kotoisin Tampereelta ja hän on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri. Aikaisemmin urallaan Mapi on tehnyt muun muassa headhuntausta eri toimialoille ja toiminut konsulttitalon HR:ssä. Opintojensa aikana hän työskenteli pidemmän aikaa asiakaspalvelun parissa vaatekaupassa.

Kasvatustieteilijä IT-alalla ei ole Mapin mukaan mikään tavallinen kombo. Työskennellessään headhunterina edellisellä työnantajallaan hän kuitenkin kiinnostui toden teolla IT-alasta. Koska muutto Ouluun olisi jossain vaiheessa ajankohtainen, teki Mapi listauksen mielenkiintoisista oululaisista tekkiyrityksistä, joiden mukaan myös Buutti lukeutui. Kun Mapi eräänä päivänä näki Buutin rekryilmoituksen, tuntui se kuin hän olisi lukenut itsestään. Hän pystyi samaistumaan täysin kuvaukseen. Nyt Mapilla on takanaan kaksi vuotta Buutilla.

Buutilla Mapin tehtäväkenttä on laaja: hän tekee käytännössä kaikkea mikä liittyy rekrytointiin. Esimerkiksi työnantajamielikuvan ja rekrytointiprosessien kehittäminen kuuluvat olennaisena osana Mapin työpöydälle. Hän on myös vastikään aloittanut johtoryhmätyöskentelyn, joten yrityksen toiminnan kokonaisvaltainen strateginen suunnittelu tuo oman mausteensa työviikkojen sisältöön.

Mapin mukaan Buutissa parasta on ihmiset. Buutilla työntekijöihin luotetaan ja heille annetaan vastuuta. Annetaan selkeät tavoitteet ja itse saa keksiä keinot niiden saavuttamiseen. Buutti on työnantajana hyvin joustava, mikä on niin ikää Mapin mieleen. “Maanantaitkaan eivät haittaa, sillä töissä on tosi kivaa.”, hän kertoo.

Vapaa-ajallaan Mapi nauttii reissaamisesta ja aika kuluu laskettelun, pallopelien, neulomisen, sekä tanssimisen parissa. Hauska fakta, Mapi on crazy poodle mama ja suuri osa hänen vapaa-ajastaan menee kääpiövillakoira Leon ja heidän yhteisten harrastustensa parissa.

Kesäisin Mapin lempiruoka on savustettu lohi, uudet perunat Maldon-suolalla, roseviini ja tsatsiki. Tsatsiki sopii Mapin mukaan kaiken kylkeen, tai sitä voi syödä myös sellaisenaan.