Buuttilaiset: Jami Kimpimäki

Jami on Hervannassa koulunsa käynyt tamperelainen, entinen teekkari ja nykyinen Buutin ohjelmistokonsultti. Sysäyksen uramuutokseen antoi Buutin rekrytoijan lähettämä LinkedIn-viesti noin vuosi sitten. “Buutin puolelta meininki on rentoa ja työkaverit tuntuu pätevältä sakilta.”, Jami tuumaa. Hän on erikoistunut teollisuuden projekteihin ja työskennellyt muun muassa automaattisten satamien ohjausjärjestelmien parissa aikaisemmin urallaan. 

Nykyisin Jami toimii full stack kehittäjänä neljän muun senior devaajan kanssa julkishallinnon projektissa. Hommia tehdään pääsääntöisesti kotikonttorilta käsin ja asiakkaalla aina, kun tarve on. Tiimillä oli esimerkiksi muutaman päivän workshop asiakkaan tiloissa helmikuussa, jolloin käsiteltiin erään tuotteen modernisointia.

Jamin mukaan parasta nykyisessä projektissa on se, että se ei sisällä mikromanageerausta, vaan kehittäjän osaamiseen asiantuntijana luotetaan. On tiimi, jonka kanssa työskennellään ja tehdään oikeasti yhdessä asioita. Kukaan ei siiloudu pelkästään jonkin tietyn asian pariin. Osaamistaan Jami on kehittänyt tulevaisuuden tavoitteenaan arkkitehdin rooli, jossa voisi ottaa koppia isommista ja haastavammista teknisistä kokonaisuuksista.

Harrastusten suhteen Jami on kaikkiruokainen ja hän tykkää kokeilla kaikenlaista uutta. “Ampumaradalle on ostettuna kortti, vaan vielä ei ole sinne ehtinyt. Padeliakin tuli käytyä pelaamassa viime syksynä.”, hän kertoo. Kesän tullessa takapihalla kasvaa vihanneksia sun muuta. Tämän lisäksi matkailu ja päivävaellukset ovat Jamin ja hänen avopuolisonsa mieluista yhteistä puuhaa. 

Jamin tämän hetken lempipeli on Overwatch. “Pronssiottelussa ollaan Kanaliigassa.”, hän ynnää.