Buuttilaiset: Petri Tolonen

Petri on alunperin Kainuun perämetsistä kotoisin oleva webbidevaaja ja Buutin konsultti. Hän aloitti uransa valmistumisen jälkeen pienessä oululaisessa yrityksessä ainoana kehittäjänä, jonka jälkeen hän siirtyi yrittäjäksi. Viisi vuotta freelancerina toi uran varrelle monipuolisia webbidevausprojekteja ja lopulta vakituisen työsuhteen eräässä asiakasyrityksessä. Buutille Petri siirtyi nykyisen kollegansa suosittelemana ja ilmiantamana loppuvuodesta 2022. 

Erityisesti mieltä ovat lämmittäneet ei-teknisten asiakkaiden ällistyneet “on se seppä”-tyyliset reaktiot.

Tällä hetkellä Petrin työpäivät kuluvat asiakasprojektissa, jossa hän rakentaa single sign on -tyylistä portaalia Reactilla ja Node.js:llä. Omiksi vahvuuksikseen Petri mainitsee webbiprojektien kokonaisvaltaisen elinkaaren ymmärtämisen, joustavuuden sekä hyvät sosiaaliset taidot. “Webbidevaamisen kaikki aspektit tulevat nopeasti tutuksi ollessaan ainoa koodari firmassa.”, Petri kertoo. Tietokannat ja bäkkäri ovat hänelle tuttua kauraa, joten Petri onkin tyytyväinen, kun on päässyt Buutilla kehittämään taitojaan modernin frontin puolella mm. Reactin parissa.

Petri harrastaa valokuvausta.

Petri haluaa luoda ratkaisuja, joista on konkreettista apua ihmisille. Hänen mieltään on erityisesti lämmittäneet ei-teknisten asiakkaiden ällistyneet “on se seppä”-tyyliset reaktiot, vaikka teknisesti ratkaisu ei olisikaan kovin vaativa. Tulevaisuuden haaveissa Petrillä on osallistua projekteihin, joissa pääsisi syventymään koneoppimisen, tekoälyn tai graafisen suunnittelun saloihin. “Alassa kiehtoo mahdollisuus luoda ja oppia uutta mielikuvituksen ja omien taitojen ollessa tyypillisesti rajana”, hän täsmentää.

Petrin harrastuksiin kuuluu mm. lauta- ja videopelaaminen, piirtäminen, figumaalaus, valokuvaaminen, sali sekä ruoanlaittaminen. Lempipelikseen hän nimeää Hunt: Showdownin, joka on rämeineen ollut viimeisen vuoden ajan pääasiallinen syy Steamin käynnistämiseen, niin yksin kuin kavereiden kanssa rellestäessä. Hauskaa faktaa kysyttäessä Petri hymähtää ja kertoo, että on aina halunnut isona olla kyborgi, ja hän myös kehaisee tekevänsä Oulun parasta lattekahvia.