Buuttilaiset: Ali Abdollahi

Ali on Buutin konsultti, jolta löytyy full stack kokemusta sekä yksityisen että julkisen puolen projekteista. Työskenneltyään isossa konsulttifirmassa 4 vuoden ajan, kaipasi hän pienempään firmaan. Ali siirtyi huhtikuussa 2022 Buutille, jossa hänellä oli jo eräs devaajakaveri töissä.

Alin vahvuuksiin kuuluu mm. React, Angular, Python sekä Java. Erityisesti fronttipuoli maistuu hänelle ja toiveissa olisikin tulevaisuudessa päästä tekemään jotain näkyvää palvelua asiakkaille. Tämmöinen voisi olla esimerkiksi jonkinlainen Android-appi. Uuden oppiminen, uusien teknologioiden hallitseminen sekä oman osaamisen syventäminen kiinnostavat aina.

Nykyisessä asiakasprojektissa Ali toimii itsenäisenä full stack konsulttina ja on vastuussa sovelluksen koko elinkaaresta. Työpöydälle kuuluu monipuolisesti fronttia, bäkkiä sekä devops-hommia. Vapaus tehdä ja toteuttaa asioita itsenäisesti sekä projektissa että yleisesti ottaen Buutilla on ollut Alin mieleen. Viikoittaiset palaverit asiakkaan kanssa ovat rytmittäneet tekemistä, mutta muutoin projektiarki on ollut vapaasti järjesteltävissä ja meininki on ollut rentoa. “Asiat on kuitenkin tullut tehtyä ajallaan ja asiakas on ollut tyytyväinen”, Ali täsmentää.

Kesäisin Ali pelaa frisbeegolfia ja muutoin harrastuksiin kuuluu muun muassa pienelektroniikan näpertelyä. Jonossa onkin jo useampi pieni projekti. Myös videopelit vievät hänet aika ajoin mukanaan.

Yksi Alin lempiruuista on pitsa, jota hänellä tulee tehtyä välillä itsekin. Oulun kuuluisaa majoneesikänkkyä hän ei ole vielä testannut, mutta aikoo ottaa tämän testiin seuraavien Buutin kesäjuhlien yhteydessä.