Oskari kalastaa ja koodaa backendia

Tähtitieteilyä ja kalajuttuja

Oskari on Tervolasta kotoisin oleva utelias ja leppoisa backend-orientoitunut full stack -kehittäjä ja tähtitieteilijä. Buutilla hän aloitti viime vuoden maaliskuussa aluksi Education-puolella React-kurssin kouluttajana ja sittemmin hän on siirtynyt konsultin hommiin. Aikaisemmin urallaan Oskari on toiminut rajapintavastaavana ja eniten hän on pyörinyt Windows-ympäristössä C#, VB.NET, .NET, SQL sekä Reactin parissa.

Ohjelmoinnissa Oskaria kiehtoo loputon ongelmanratkonta: aina on jotain uutta mitä pohtia ja oppia. “Joskus ongelmat nakertaa ja pahasti, mutta valtaosan ajasta on kuitenkin mukava miettiä miten tehdään. Voit tehdä 50 vuotta töitä ja tiedät silti alasta vain murto-osan”, hän kertoo. Buutilla Oskari on tykännyt erityisesti siitä, että koodareille tarjoutuu erilaisia mahdollisuuksia vaikuttaa omaan uraan sekä projekteihin. “Buutilla on iso läjä asiakkaita ja projekteja, rento porukka ja hyvä meininki.”, hän summaa.

Oskari tekee vapaa-ajalla vaappuja.

Tulevaisuuden suunnitelmissa Oskarilla on porautua syvemmälle rajapintamaailmaan. Myös arkkitehtuurien miettiminen ja tekoäly kiinnostavat. “Tulevaisuudessa tavoitteena on olla rajapinta-asiantuntija, tai ylipäätään joku asiantuntija.”, Oskari naurahtaa. Hänellä on vahva matemaattinen tausta ja neuroverkkojen parissa värkkääminenkin voisi olla mielenkiintoista.

Harrastuksenaan Oskari väkertää vaappuja ja hän on innokas kalamies. “Nostin heinäkuun viimeisenä lauantaina Kemijoesta hirviön: 11,9 kiloisen ja 120 cm mittaisen hauen. Helpoin ratkaisu oli suorittaa fileointi kylppärin lattialla.”, hän kertoo. Muihin harrastuksiin kuuluvat mm. videopelit, uinti, lenkkeily, metsästys, lukeminen ja ruoanlaitto. Kalaruoat ovat Oskarin herkkua.

Hauskaa faktaa kysyttäessä Oskarilla on antaa näitä kaksi, joista toinen liittyy elävään elämään. “Jos huoneessa on 23 ihmistä, niin on 50% todennäköisyys, että vähintään kahdella heistä on sama syntymäpäivä.” Toinen hauska fakta liittyy häneen itseensä. “Äitini äiti on kaukaista sukua Urho Kaleva Kekkoselle. Oletan, että kaljuuntumiseni on periytynyt sieltä asti.”, Oskari virnuilee.